Fredag 26. april ble en sann musikkfest da Domkoret i samarbeid med musikere fra Kristiansand Symfoniorkester inviterte til en festlig konsert med to kantater av Johann Sebastian Bach: Kaffekantaten og Jaktkantaten. Takk til alle som kom og gjorde dette til en opplevelse!
Om kaffekantatenI motsetning til de fleste andre av Bachs verdslige kantater er dette verket ingen hylling av øvrigheten, men skisserer humoristisk-ironisk en scene fra det borgerlige livet i Leipzig, fra den tiden kaffen var ny og kaffehus dukket opp i Europa. Herr Schlendrian (bass) forsøker med rasende trusler å få datteren Liesgen (sopran) til å slutte med uvanen å drikke en kopp kaffe daglig. Fortellerrollen er en tenor. Musikken røper komponistens sans for humor, ved at han karikerer hovedpersonene ved hjelp av musikalske virkemidler. Den sannsynligvis mest kjente av de til sammen ti satsene er Liesgens arie akkompagnert av tverrfløyte; Ei! wie schmeckt der Coffee süße («Ah, hvor godt kaffen smaker»).
Jaktkantaten skrevBach som festlig taffelmusikk til en fyrstes fødseldagsfeiring i 1713, og den ble oppført om kvelden etter en lengre jaktutflukt. Librettoen tar for seg tekster fra den klassiske mytologien: Diana, jaktens gudinne, (sopran), Endymion (tenor), Pan (bass) og Pales (sopran) priser fyrst Christian. Musikkens jaktkarakter understrekes av to horn.